Testy baz FOOD SCIENCE SOURCE i NUTRITION REFERENCE CENTER na platformie EBSCOhost

Zapraszamy do testów dwóch baz EBSCO w terminie od 7 października do 15 grudnia 2019 r.

Food Science Source to wszechstronna baza danych zaprojektowana z myślą o potrzebach podmiotów branży żywnościowej i studentów kierunków związanych z żywnością i żywieniem. Szeroki zakres zawartych materiałów zapewnia użytkownikom dostęp do użytecznej i niezbędnej wiedzy odnośnie każdego aspektu tej branży, w tym nauk o żywności, usług żywieniowych, przetwarzania, pakowania, transportu żywności itp. W bazie danych można znaleźć tysiące rekordów, a także dostęp do pełnej treści ponad 800 publikacji różnego typu np.: czasopism, monografii i publikacji branżowych.

Tematyka bazy obejmuje:

  • Agrobiznes
  • Żywność i napoje
  • Opakowania na żywność
  • Przetwórstwo spożywcze
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Usługi gastronomiczne
  • Dostawa żywności
  • Żywność / Kulinarna innowacja
  • Rozwój produktów związanych z żywnością

 

Nutrition Reference Center to baza przeznaczona dla studentów i specjalistów zajmujących się  żywieniem oraz dietetyką. Baza zawiera praktyczne wskazówki przydatne do określenia odpowiedniej diety dla osób z różnymi schorzeniami, ocenę dotychczasowych nawyków żywieniowych stwarzających zagrożenie dla zdrowia, instrukcje dla pacjentów, czynniki kulturowe czy społeczne wpływające na sposób odżywiania. Artykuły zostały napisane przez uznanych specjalistów
w dziedzinie żywienia.

Przykładowe treści: